Verdorie, ik kan het zelf , gelukkig zijn!

Ja je bent nooit te oud om te beseffen: yes ik mag er zijn , ik mag doen en voelen hoe ik mij voel en mijn eigen kompas volgen. Ik heb dit maar weer ervaren deze week. Ik moest met mensen op een fair staan en dan weet je niet hoe het gaat. Of ze je zullen accepteren bijvoorbeeld. Hoe het gaat, onderling enzo. Erg he!

Dit heeft met energie te maken. Je zit bij elkaar en kunt allerlei gedachtes hebben: Hoe moet ik reageren? Hoe ben ik sociaal genoeg, maar hoe geef ik dan weer niet teveel van mezelf weg, zodat ik mij goed en vitaal voel? Dus niet leeggezogen, energetisch.

Ja ja, het antwoord zit daar eigenlijk al in besloten. Je bent dus in gesprek met jezelf. Je vraag jezelf dus goedkeuring om jezelf ergens comfortabel te voelen. Kun je dat dan niet gewoon zelf doen?!

Meteen al jezelf die vrede laten voelen en jezelf in elk geval niet beoordelen of nog slechter: veroordelen. Je bent er , dat is voldoende! Jij bent JEZELF.

Je voelt vrede in jezelf. Onrust en spanning is niet nodig. Dat zorgt voor een neerwaartse spiraal. Dan geef je die goedheid geen ruimte.

Ik luisterde ondanks dat stemmetje in mijn hoofd, toch naar mezelf. Ik ging niet mee in twijfels of mogelijke veroordelingen van een ander. Waarom zou ik? Daar begon het mee. Maar om je goed te voelen is nog meer nodig. Dit namelijk:

  • Zorg ten eerste alleen voor jezelf. Wees je eigen coach op een liefdevolle, helpende manier. Fouten maken mag. Je komt dingen tegen die je misschien beter kunt doen, maar probeer dit te zien als uitdagingen en kijk ernaar als dingen die je op kunt lossen. Hoe kun je iets oplossen of beter maken? Koppel hier gelijk een actie aan.
  • Probeer alleen maar naar goede kanten te kijken van mensen om je heen. Geef geen aandacht aan (voor jou) lastig gedrag. Ook hier weer: kijk wat het met je doet en als het jou onrustig maakt, doe er dan wat aan, of doe lekker niks. Jij hoeft de dingen niet op te lossen voor een ander.
  • Doe de dingen met plezier en speelsheid. Het hoeft niet perfect of je je hoeft zeker niet te presteren. Alleen maar genieten en vertrouwen geeft meer rijkdom, dan jij voor mogelijk houdt. Zeker weten!
  • Geef jezelf niet teveel aan de ander, wees op die momenten dat je dat neigt te doen, alleen maar even volop tevreden met jezelf. Land in je lijf en voel die liefde. Dat is ook ontspanning!
  • Geef wel iets aan de ander als je voelt dat je dat wilt doen. Als je weet hoe je de ander kunt helpen met een klein zetje in de juiste richting, wat dat ook is. Bijvoorbeeld: zoals wat ik meemaakte van de week op de beurs waar we met collega’s aan deelnamen: ik had het druk met het neerzetten en inrichten van mijn kraam. Een mede deelnemer gaf mij toen even de ruimte daarvoor en ging even koffie halen en naar de w.c. Ze gaf mij de tijd en daarmee de bevestiging dat het goed is dat ik het deed, ook al was ik wat laat (ook nog). Soms is dat nog beter dan de ander helpen bij het neerzetten zelf, snap je? Het is wijs. Het is ondersteuning op een liefdevolle manier. Jij kunt vast zelf bedenken hoe jij die stille kracht kunt zijn. Zie ook mijn blog “De stille kracht in jou” (http://www.inspiri.nl/blog-post/de-stille-kracht-in-jou/)
  • Op die momenten, dat je het toch een beetje spannend vindt, kun je altijd een beroep doen op de engelen of God, die onuitputtelijke liefdesbron! Vraag maar raak, hoe klein jouw vraag ook is, ze staan altijd klaar voor jou en mij!

Heb ik jou nu een eindje op weg geholpen, een zetje gegeven om te genieten? Om die stille kracht te vinden in jezelf? Magisch mooi!