Over mij

Veel te lang heb ik met spanning in mijn lijf geleefd.  Misschien heeft het zijn tijd nodig gehad om echt te beseffen dat het anders moest. Achteraf zijn er wel meerdere momenten dat het de kop opstak natuurlijk. Zo had ik al 2x een crisis meegemaakt. Ik wilde, nee ik moest voldoen aan presteren en voldoen aan…, maar het kost zo’n strijd en energie, wat niet goed was vor mijn gezondheid. … Ik paste mijzelf zo aan anderen aan. Ik heb mij wel afgevraagd hoe ik meer ontspanning kon vinden, meer genieten. Ik wist niet hoe ik echt kon ontspannen. Ik vluchtte in dingen als chatten. Zo kreeg ik waardering om wie ik was, dacht ik.

Het leek of ik geen keuze had en door moest blijven gaan en me zo geforceerd te voelen tijdens contacten met mensen in mijn omgeving.  Alles om te presteren en goed over te komen. Het knaagde van binnen en gaf veel onrust. Ik ging mee in het door mij bedachte verwachtingspatronen, zakelijk en privé. Ik gaf andere mensen er de schuld van in plaats van echte oplossingen bedenken voor meer lucht voor mijzelf. Ik zat in een ongemakkelijk keurslijf en ik weet nog precies hoe benauwend dat voelde. 
Dat zorgde uiteindelijk voor lichamelijke klachten, zoals maagklachten/pds (prikkelbare darmsyndroom), schildklier problemen, verkrampte borst, astma , sterke vermoeidheid, burn-out….

Ik kon mezelf niet langer negeren. Nog steeds merk ik het, dat het zo fijn is om vaak bewust met mijn adem bezig te zijn. Ademen in de vorm van een meditatie bied ik aan in mijn praktijk. Ook andere zaken om jouzelf (letterlijk) meer ruimte te geven, komen aan bod. De tarot kaarten geven mij al lang plezier. Je kunt er zo veel rake informatie uithalen voor iemand! Ik geloof sterk in energie en dat het niet voor niks zo is, dat je bepaalde kaarten trekt. Net als dat je gebruik kunt maken van het energieveld om ons heen (dat om de aarde zit), om jezelf op te laden. Er zit ook zoveel waarheid in de energie van planeten en astrologie. Alleen al dat je te maken hebt met vuurtekens of watertekens bijvoorbeeld. Via de chakra’s kun je ook iemand een positieve impuls geven om te zijn wie hij/zij wil zijn! 

Ik wil mensen dichter bij die energiebron brengen, zodat ze de kracht vinden om een gelukkig leven te leiden. Ik laat het lichaam van iemand mij via de pendel vertellen wat er speelt en vind dan wegen om de energie weer overal , door alle chakra’s, te laten stromen. Go with the flow! 

Wat kan ik je nog meer over mezelf vertellen?
– Ik trim graag, hou van een glas wijn, Indisch en Italiaans eten, lezen (Santa Montefiore schrijft prachtig, of Carlos R. Zafón, Isabel Allende, en ik ben nu in de Zeven Zussen bezig).
Verder dans ik graag op Zia, Latino of Roemeense, Turkse muziek, maar Little Kleine is ook goed te doen 😉 . Die muziek en dans speelt ook een rol in mijn chakra cursus.   

Afbeeldingsresultaat voor ktno
Chakra Massage bij Anand