Afhankelijk versus geluk

Angst is zo’n vervelende emotie. Hier wil je het liefste vanaf. Vaak een gevolg van iets wat speelt in je leven, maar waar je niet direct vat op hebt. Het maakt je machteloos. Ook al zo’n vervelend gevoel. Er wordt gezegd, dat je de negatieve emoties mag doorleven, om ze te kunnen verwerken en achter je laten.

Ik denk dat dit heel goed werkt, alleen als je hetzelfde blijft doen of tegenkomen, achtervolgt deze angst jou. Soms is deze angst gericht op andere mensen in jouw omgeving, soms op een andere “dreiging”. Het kan een situatie zijn met mensen, in het werk of privé.  Dat je jezelf ongelukkig voelt hierdoor, moge duidelijk zijn. Natuurlijk geef je niet zo een twee drie toe, dat je het niet aankunt, maar je lijf geeft je al signalen! Je wordt stijf of gespannen, hebt darmklachten, enzovoorts.

Hoe kom je hieruit ? Natuurlijk kun je erover sparren met een familielid, een vriend, collega, maar toch. Deze kun je er niet tot in den treure mee belasten. Het kan natuurlijk helpen om advies te krijgen van een sterk, optimistisch persoon. Na zo’n gesprek ga je vol goede moed jouw probleem situatie tegemoet. Toch blijft het schuren, want je loopt tegen dezelfde dingen aan. Het loopt niet lekker met jou. Feit is, dat je jezelf gelukkig wilt voelen en dingen doen die jou blij maken. Waarom doe je dat dan niet? Het is niet makkelijk voor jouw idee om hiermee om te gaan, omdat je jezelf verbonden voelt met de ander door de afhankelijke positie. Je kunt niet zomaar de boel de boel laten en vertrekken. Maar waarom kun je dat niet?

Kijk, als de situatie zo met elkaar voor jou de moeite waard is, dan ga je eerst zorgen dat het goed komt. Energetisch en emotioneel kun je een hoop bereiken. Bijvoorbeeld, dat je sterker wordt om om te gaan met de weerstand die jij ervaart. Je voelt je bedreigd, geïntimideerd. Dat mag je zeker ombuigen. Je wilt dit niet opslaan op je lichaam! Buiten het feit, dat je gewoon gelukkig wilt zijn. Je wilt je vredig en geliefd voelen, toch? Vanuit jezelf welliswaar.

Ik wil je helpen met energetische mogelijkheden om sterker in jouw lijf en dus aura te komen, om het goede naar je toe te trekken. Het “kwade” zal zich dan ombuigen naar iets goeds en dit werkt in plaats van tegen, méé met jou.

De tweede optie is, dat je echt afscheid neemt. Je kiest voor jezelf en bewandelt jouw eigen pad. Dat kun je natuurlijk altijd, met wie of wat je ook bent. Soms is het alleen niet meer de manier waarop je wilt zijn en (be)leven. Dan loont het niet de moeite om te blijven en jezelf steeds te moeten hervormen naar die situatie. Dus je kunt jezelf altijd afvragen of alles nog wel bij je past. Je bent zeker geen lafaard om weg te lopen. Weglopen kan een zeer persoonlijk-strategische zet zijn. In het begin kun je dit niet zo ervaren, maar hoe meer je jouw koers vaart, hoe meer je tegenkomt, wat goed is voor jou. Je komt tot bloei. Dat is goed voor jouw hele zelf. Je heelt jezelf en dat is alleen maar verstandig. En fijn voor jezelf en jouw omgeving.

Hoe werk dat dan, energetisch?

Mijn intentie is om iemand die te veel negatieve invloed ervaart, in de juiste flow van inspiratie te brengen, zodat deze persoon zelf een lichtend voorbeeld wordt!

Het is geen hocus pocus, of misschien is dat het ergens wel. Waarom zou je de magie oftwel energie, niet toelaten in je leven, voor een magisch leven. We zijn hier op aarde en horen hier, dus je mag genieten van alles wat de aarde jou biedt. Toch kan een sprankje hoop net die glans geven aan jouw leven, dat je zoekt. Ik pas energetische tools toe, zoals de kracht van edelstenen, meditatie, reiki, of bijv. symbolische kaarten, die spiegelen en op weg helpen èn oplossingsgericht zijn (dus eerlijk).

Boek eens een inspiratie consult via messenger/chat, dat kan via fb pagina https://www.facebook.com/InspiriAnnette/ of via contactpagina van www.inspiri.nl!