Alles is leuker met een magisch sausje

Alles wordt leuker met een magisch sausje. Dat noem ik een magisch leven.

Schijnveilig leven

Als je gewoon leeft, met je dagelijkse bezigheden, dan heb je een bepaalde voorspelbaarheid in gebeurtenissen, wat jou houvast kan geven. Tuurlijk, er kunnen verandering plaatsvinden, die je niet had overzien. Je kunt bijvoorbeeld een baan verliezen, maar dat kun je dan op jouw manier zo verklaren, dat je weer verder kunt. Het biedt dan een nieuw houvast om het herhaaldelijk over die gebeurtenis te hebben.

De stelling van: “We denken er allemaal zo over in de familie” schept een gevoel van veiligheid en “zie je wel” effect; gelukkig, we denken hetzelfde, dus het is zo en ik kan verder. Verder met de dingen die mij houvast geven.

Meer avontuur in je leven?

Wat nou als je dit leven doorbreekt? Ben jij toe aan een avontuur? Met het risico om je tegen de stroom in te bewegen. Maar wel met jouw eigen stroom mee! Dat gaat vanzelf zorgen voor meer (com)passie! Uiteindelijk zul je juist minder weerstand merken daardoor, want jij volgt alleen maar de weg van jouw bestemming en levensrichting, vanuit liefde. Dat zou iedereen moeten doen.

Mensen besluiten hier makkelijker toe, als er een crisis is geweest. Hoe vaak hoor je dan niet: ik heb die en die verloren, of ik werd ernstig ziek. Toen besefte ik mij, dat ik nu eindelijk wil doen wat mij een goed gevoel geeft. En nu ik!

Dat zijn wel de mensen, die het begrepen hebben. Je geeft jezelf toestemming om eindelijk iets te gaan doen wat er toe doet. Je conformeert je hierbij niet aan de heersende mening van mensen om jou heen. Je geeft jezelf toestemming om niet meer mee te doen. Dat kan eng zijn aan de ene kant. Aan de andere kant ben je er zo langzamerhand misschien wel klaar voor.

Zou je liever die crisis niet vóór zijn en eerder besluiten, om te leven zoals jij bent en wilt zijn, zonder masker op?

Wat zou jij doen? En denk nu niet in praktische bezwaren, want je hebt genoeg, als jij leeft zoals je wilt leven, met meer rust. Dat kan ook. Als je vaker de tijd voor jezelf neemt, en rust, dan praat je met jouw geest en weet je wat jou te doen staat. Daarom is meditatie ook zo goed!

Wat is jouw bestemming  ?

Dus als er geen risico’s aan verbonden zijn, zoals het verlies van geld of prestige bijvoorbeeld, wat zou je dan willen doen? Is er iets waar je je nu al aan denkt? Of heeft het tijd nodig? Weet je bijvoorbeeld dat je iets wilt betekenen voor de mensheid? Meer dan dat je nu doet? Denk dan aan hetgeen jou plezier geeft Ook al is dat iets dat niet voor de hand ligt. Jij mag zijn wie je bent en dat tot uitdrukking brengen. Daar heb je geen toestemming voor nodig. Dus stel deze vraag vooral aan jezelf. Het helpt hierbij om regelmatig de stilte en ontspanning op te zoeken. Dan ben je vrij van patronen en meningen om je heen.

Dat noem ik nou magisch, als je weet en doorvoelt dat wat jij wilt doen, goed en genoeg is. In één woord: inspiratie. Je mag jouw droom leven! Kom tot jezelf en denk het uit.

Inspiratie nodig hierbij? Vraag mij wat ik voor je kan betekenen!